MarvenaBeauty.com

Предназначен за клетъчни терапии и за приготвяне на автоложни богата на тромбоцити плазма (PRP) от собствената кръв на пациента, която да се използва при нощни процедури.

Качество на продукта

Сертифициран по ISO 13485
Патентовани иновации
+2 милиона лекувани пациенти
CE сертифициран

Безопасност на пациента

GMP производство
Медицински изделия от клас IIb и клас III
Непирогенен – стерилен

Ефикасност на A-PRP

Специализирани комплекти за специфични препарати
+ 200 публикувани изследвания

Какво е PRP?

Богата на тромбоцити плазма – гъвкаво средство за регенеративна медицина

Богатата на тромбоцити плазма (PRP) е концентриран кръвен продукт, който се характеризира с висока концентрация на тромбоцити (1.6-2.5 пъти повече от техните нормални стойности).  От първото й прилагане при лечение на кожни язви през 1980 г. до днес, са се появили значителен брой нови приложения в различни медицински направления (ортопедия, спортна медицина, лечение на рани, офталмология, лицево-челюстна хирургия, мускулно-скелетни нарушения, изгаряния, козметична хирургия, и т.н.).

PRP е автоложна суспензия, получена чрез центрофугиране на кръв, в която има висока концентрация на тромбоцити. Тромбоцитите са  ключов фактор за регенеративните процеси на твърдите и меки тъкани. Те осигуряват жизнено важни растежни фактори  (FGF, PDGF, TGF-ß, EGF, VEGF, IGF), включени в миграцията, диференциацията и пролиферацията на стволовите клетки, както и за стимулиране на клетки като фибробласти и ендотелни клетки, които индуцират образуването на нов екстрацелуларен матрикс и неоваскуларизация.

В плазмата капацитетът на тромбоцитите да освобождават растежни фактори може да се запази до 7 дни. Тя съдържа и множество фактори, които са много важни за оцеляването на клетките, като хранителни съставки, витамини, хормони, електролити и протеини. Тези характеристики са водещи за използването на автоложна PRP за възстановяване и обновяване на различни тъкани.

Автоложното клетъчно подмладяване (ACR) на швейцарската марка RegenLab перфектно се вписва в концепцията на натуралната медицина. Инжектирането на силно концентрирана плазма, богата на тромбоцити (оттук и на растежни фактори) активира регенерацията, заставяйки клетките да се обновяват там, където трябва. Методът е безопасен (в организма не постъпва и милилитър чужда субстанция), резултатен и дълготраен.

Нашите продукти

RegenKit®A-PRP

Автоложна плазма богата на тромбоцити

Технологията обработва собствената кръв на пациента, за да използва тромбоцитите, клетките и протеините за индикации в различни направления на медицината – ортопедия, спортната медицина, лечение на рани и естетика.

Тромбоцитите са  ключов фактор за регенеративните процеси на твърдите и меки тъкани. Те осигуряват жизнено важни растежни фактори (FGF, PDGF, TGF-ß, EGF, VEGF, IGF), участващи в:

 • Миграцията, диференциацията и пролиферацията на стволовите клетки.
 • Стимулацията на клетки, като фибробласти и ендотелни клетки, които индуцират образуването на нов екстрацелуларен матрикс и неоваскуларизация.

Плазмата съдържа множество фактори, които са много важни за оцеляването на клетките, като хранителни съставки, витамини, хормони, електролити и протеини. Сред плазмените протеини са важните за коагулационния процес и генерирането на фибринов полимер молекули, които служат като основа за миграцията, диференциацията и пролиферацията на клетките.

A-PRP се използва и в комбинация с прясно екстрахирани клетки (костен мозък, мастна тъкан, кожни клетки ) 

Предимства на плазмата, богата на тромбоцити:

 • Автоложна, поради което не е имуногенна
 • Освобождаване на основните растежни фактори, участващи във възстановяването и регенерирането на тъканите
 • Редуциран риск от инфекции
 • Подобрение на микроваскуларизацията
 • Стимулиране на мезенхимните стволови клетки
 • Стимулиране на растежа на фибробласти и производството на колаген
 • Ускоряване на процеса на зарастване, редуциране на болката и времето на хоспитализация

RegenKit®  се състои от стерилни епруветки за еднократна употреба, игли, прехвърлящи устройства и спринцовки, опаковани в еднократна двойно стерилна опаковка.

Поради голямото разнообразие от клинични индикации, които са обширно описани в литературата, става ясна необходимостта да се произвеждат различни китове, всеки съдържащ компоненти, нужни за конкретната процедура с PRP.

По този начин процедурата е по-безопасна за лекаря и за пациента, като се намалява риска от объркване, злоупотреба и т.н.

Интегритет и функционалност на тромбоцитите в RegenKit® A-PRP®:

 • Отговарят на специфична активация с ADP с повишена експресия на P-селектин (CD62P) върху мембраната си.
 • Устойчиви на хипотоничен стрес.
 • Агрегират в присъствието на колаген.

Cellular Matrix® – синергично действие на плазма, богата на тромбоцити и хиалуронова киселина. Приготвя се непосредствено преди употреба с една стъпка в стерилна, затворена система.

За лечение на остеоартрити,  Cellular Matrix комбинира подобряването на мобилността и намаляването на болката с ХК  – биополимер и стимулиращите свойства на растежните фактори, получени от PRP. Докато хиалуроновата киселина възстановява вискоеластичните свойства на синовиалната течност на остеоартритните стави, А-PRP действа, стимулирайки околните клетки, за възстановяване на тъканта.

При дерматологични индикации, Cellular Matrix комбинира хидратиращия ефект на ХК – биополимер със стимулиращите свойства на растежните фактори, осигурени от автоложната PRP. Докато хиалуроновата киселина действа като дермален заместител, PRP стимулира регенерацията на клетките. Триизмерното скеле бързо се колонизира от фибробласти, които образуват компоненти на извънклетъчния матрикс и благоприятстват възстановяването на кожната тъкан.

Cellurar Matrix - Kit

CellularMatrix е предназначен:

Oстеоартрит – за интраставно инжектиране, за симптоматично лечение на ставни болки и подобрение на двигателните способности;

Кожа – за хидратация на дехидратирана тъкан и заличаване на бръчки.

 • Съдържа 2ml натурална, неомрежена, ферментирала ХК (1,550 kDa) при концентрация от 20 мг / мл (40 мг общо) в допълнение към тиксотропен разделителен гел.
 • Осигурява 4ml от комбинацията PRP-HA  в затворена система с едно движение, от 4 мл автоложна кръв.
 • Незабавно образуване на подходяща за клетките мрежа от ХК, в която са разпръснати тромбоцитите.
 • Значително по-висок вискозитет от A-PRP.
 • Потенциал за увеличаване на времето за задържане и освобождаване на растежни фактори в ставата.
 • Положително влияние върху клетъчната миграция и диференциация.
 • Схема на лечение до 3 инжекции, веднъж месечно.
 • 3 стандартни, Regen фармацевтичен клас стъклени епруветки, опаковани в двоен блистер, запечатани с 2FS Tyvek ® в съответствие с ISO 11607.

Повече ползи за пациентите

Помощ при травми на спортисти

Лечение на тендинопатии и други мускулно-скелетни нарушения

По-голяма увереност

Лечение на белези

Подобряване качеството на живот

Лечение на остеоартрит 

Приложениe

PRP Приложения в Дерматологията

Инжекциите с автоложна плазма, богата на тромбоцити (A-PRP®) разчитат едновременно на лесна и безопасна техника, използвайки регенеративните и лечебни свойства на тромбоцитите. Те имат способността локално да освобождават растежни фактори, малки молекули, които действат като инициатори на процеса на регенерация на кожата.

Третиране на белези

A-PRP за белези, (хипертрофични, келоидни), стрии и белези от акне. Инжектирането на A-PRP (автоложна плазма, богата на тромбоцити) в дермата подпомага, ускорява и увеличава процеса на тъканна регенерация. 

A-PRP стимулира синтеза на различни компоненти на екстрацелуларния матрикс (включително гликозаминогликани, колаген, еластин, хиалуронова киселина и фибронектин). A-PRP предизвиква деленето и диференциацията на стволови клетки и стимулира неоангиогенезата. Преди процедурата с PRP трябва да се премахне повърхностната келоидна част от белега, използвайки хирургична ексцизия, дермабразио, лазер или пилинг.

Автоложната плазма, богата на тромбоцити стимулира клетките на пациента да регенерират съединителната тъкан в кожата, което води до ускорено възстановяване след лазерни процедури и химически пилинг. PRP подобрява еластичността, тена и плътността на кожата и помага за ремоделирането на колагеновите влакна. Обезболяващият и ефект спомага за редуциране на болката и позволява кожата да се усеща охладена и освежена. Намалява риска от поствъзпалителна хиперпигментация след терапия с CO2-лазер.  

PRP + Fat Grafting (Прилагане на PRP в комбинация с мазнини)

Мастните тъкани са богат източник на регенеративни мултипотентни клетки: преадипоцити, мезенхимни стволови клетки и др., които са в състояние да оцелеят и да се интегрират в приемащата тъкан. 

За да се намали риска от частична резорбция на мазнините след трансплантация, Regen Lab препоръчва събраната мазнина да се смеси с A-PRP. Функциониращите многобройни тромбоцити допринасят за успеха на процедурата, осигурявайки основни растежни фактори (PDFG, TGF, IGF, EGF, VEGF, FGF), които участват в пролиферацията и диференциацията на стволови клетки, както и в пролиферацията на ендотелни клетки и фибробласти.

Косопад

Два основни типа алопеция засягат хората:

 1. Androgenic Alopecia– най-честата причина за загубата на коса при този вид е хормонален дисбаланс, липса на хранителни вещества или различни заболявания. Лечението е предизвикателство и предишни терапии демонстрират ниска ефективност или имат странични ефекти.
 2. Alopecia Areata – рядко автоимунно заболяване, което причинява плешивост на отделни участъци.


И при двата вида алопеция, A-PRP е доказано ефективна когато : 

 • Androgenic Alopecia: Мъже и жени, в ранен до среден стадий на косопад – I до V степен по скалата на Норууд (от VI до VII A-PRP се използва за подпомагане оцеляването на космените присадки).
 • Alopecia Areata: Мъже и жени, показват отлични резултати в повечето случаи

Контузии, сухожилия и мускули

Терапията с автоложна плазма, богата на тромбоцити
(A-PRP) е обещаващо решение за ускоряване на заздравяването на сухожилия и остеоартрит по естествен път, без да се подлага пациента на значителен риск.

Мисията е да се комбинира съвременната технология с естествената способност на тялото да се лекува.

В зависимост от индивидуалното състояние на пациента, може да се приложат от 1 до 3 инжекции. 

Остеоартрит

Изследване, публикувано през април 2014г., показва че вътреставните инжекции с A-PRP®  при лечение на симптомите на ранен остеоартрит, показват значително намаляване на болката и подобрение на фунциите след 12 месеца, което може да бъде подобрено допълнително за 18 месеца при ежегодно повтаряне на лечението.
1. Gobbi A, et al. Knee Surg Sports Traumatol Arthrosc 2014 Apr 20.

CellularMatrix сега стимулира синергичното действие за третиране на остеоартрит като подобрява мобилността и намалява болката, използвайки комбиниранация от биологична стимулация и противовъзпалителното действие на A-PRP®

Възстановяване на костите

Биологичните компоненти, извлечени от Костния мозък – Растежните фактори – Изграждане на скеле за костен растеж, са отлично решение при лечението на посттравматични и дегенеративни случаи. Костният мозък е познат като богат на хетерогенна популация от зрели и плурипотентни стволови клетки (BMC’s: Bone Marrow Stem Cells).

В комбинация с Автоложен тромбинов серум (ATS) за формиране на автоложно биологично лепило, се използва за интеграция на протезни импланти, био интеграция и костна реконструкция.  

 

Приложение в стоматологията

Плазмотерапия (Platelet Rich Plasma – PRP) е революционно ново лечение с приложение и в денталната медицина, което стимулира заздравяването на твърдите и меки тъкани и значително облекчава болката.

Инжектирането на богата на тромбоцити плазма в и около желаното място мигновено инициира процеса на клетъчно обновяване., като се гарантира пълна биологична съвместимост, липса на алергична реакция, имуногенен отговор или отхвърляне.

Цел – да се постигне не само премахване на пародонталното възпаление, да започне процес на естествено възобновяване на цвят, форма и структура на венците, но и да се предотврати резорбцията на костната тъкан.

Дентални индикации

 • Третиране на зъбна алвеола след екстракция на зъб, за да се благоприятства костната реконструкция
 • В денталната имплантология 
 • Третиране на гингивални проблеми (гингивит, локализиран периодонтит, генерализиран пародонтит (1,2,3 степен)
 • Реконструкция на челюстната кост

 

Какво да очаквате като ефект от терапията с богата на тромбоцити плазма:

 • Преустановяване на кървенето
 • Предотвратяване на периодонтални заболявания
 • Намаляване подвижността на зъбите
 • Облекчаване на болката
 • Премахване на лош дъх
 • Възстановяване на физиологичен цвят и анатомична форма на венците
 • Намаляване на риска от отхвърляне на импланти
 • Възстановяване на нормалната структура на челюстната кост

 

Хронични рани

Локалното приложение на плазма, богата на тромбоцити, получена от кръвта на пациента, има за цел да задейства процеса на заздравяване при трудно зарастващи хронични рани, да увеличи скоростта на зарастването и да намали болката. PRP съшо така притежава бактерицидни свойства, което позволява да бъде използван и за превенция от инфектиране след хирургическа намеса или третиране на инфектирана рана. 

Прилагането на автоложна плазма, богата на тромбоцити (A-PRP®) под формата на гел, е особено ефективно при третирането на трудно зарастващи рани (невропатични, варикозни и декубитални язви), като задейства лечебния процес, дори при хронични неподатливи на лечение рани. Намалява болката и възпалението и съкращава болничния престой.  

·         Диабетно стъпало
·         Варикозна язва
·         Декубитални рани

Сърдечно-съдова хирургия

При  кардиоторакалната хирургия, усложненията от хирургични рани се свързвват с високи разходи, заболеваемост и смъртност.

Основните клинични приложения на гелът, получен от PRP, целят подобряване заздравяването на рани, увеличавайки наличността на растежни фактори, които участват в миграцията и пролиферацията на клетки в засегнатото място. 

Въпреки че има малко научни изследвания относно предимствата на PRP – гела, като анти-инфекциозна мярка, теоретичната основа за намаляване на инфекциите е неоспорима и включва подобрено зарастване на рани, чрез освобождаване на растежни фасктори от тромбоцитите, антимикробно действие на остатъчните бели кръвни клетки и освобождаването на антимикробни пептиди от самите тромбоцити.  

 

Реконструктиван хирургия

Много процедури се извършват, за да се поправят дефекти на меките тъкани, в резултат на травматично увреждане, резекция на тумор или вродени дефекти.Основната цел на тъканното инженерство е да се регенерират здрави тъкани или органи за нуждаещ се пациент, елиминирайки нуждата от трансплантация на тъкани или органи, механични устройства и имунологично отхвърляне, които често са от основно значение за пациентите, получаващи донорски тъкани.
Автоложната плазма, богата на тромбоцити (A-PRP) индуцира регенерацията на раната и възстановяването на тъканта чрез клетъчна пролиферация и диференциация, насърчава заздравяването на тъканта и също така действа като автоложно скеле.

Изгаряния

Тромбоцитите имат основна роля при лечението на рани, чрез образуването на тромбоцитни съсиреци и освобождаване на много растежни фактори, които играят важна роля при тъканната регенерация. Автоложната плазма, богата на тромбоцити (A-PRP®) съдържа важен резерв от растежни фактори, така че е добър терапевтичен подход за лечение на травми. Тромбоцитният концентрат се разпръсква върху раната, преди покриването с неутрална превръзка.

Стандартизирана производителност​

Нашата технология

Технологията Regen Lab се основава на използването на тиксотропен гел за разделяне на кръвните съставки. Този процес е защитен от много патенти. Тиксотропността е физическо свойство на някои гелове. Гелът действа като механичен сепаратор на кръвните съставки.

Качествени продукти

Управлението на системата за качество на Regen Lab гарантира постоянството на качеството на нашите продукти в пълно съответствие с GMP. Атмосферата в помещенията на нашите производствени съоръжения се наблюдава, за да задоволи производството на непирогенни медицински изделия.