MarvenaBeauty.com

sensitive skin

SENSITIVE SKIN SOLUTIONS: ЛИНИЯ ПРЕДНАЗНАЧЕНА ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Нови решения с висока толерантност за третиране на най-крехката и чувствителна кожа. Те засилват защитните системи на кожата, бариерната функция и микробиотата.

Решенията за чувствителна кожа са набор от специално предназначени за терапия на постоянна или временна чувствителност на кожата и възстановяване на баланса с максимална поносимост.Намаляване признаците на чувствителност и засилване защитните системи на бариерната функция на микробиотата,укрепвайки я срещу външни агресии.

Продукти

УСПОКОЯВАЩ И ВЪЗСТАНОВЯВАЩ БАЛСАМ

50 мл

Успокояващ и възстановяващ балсам, който ребалансира и възстановява нивата на комфорт в кожата след външни агресии (слънчева светлина, кола маска, бръснене, триене) или други медицински/естетични процедури (пилинг, лазер), които могат да причинят чувствителна кожа, дискомфорт или зачервяване. Намалява чувствителността на кожата и укрепва защитните ѝ сили. Възстановява баланса на кожната бариера, осигурявайки комфорт, еластичност и гладка кожа.

СЪСТАВ
Бизаболол, екстракт от Rhodosorus marinus, масло от шеа, ниацинамид.

ПРИЛОЖЕНИЕ
При усещане за опъване на кожата, сутрин, обед, следобед и вечер.
Нанася се равномерно и обилно върху цялото лице, като се масажира до пълното му абсорбиране.

Арт. код:  T-DSEN0001

МАСКА С ОБЛЕКЧАВАЩО И АНТИ-СТРЕС ДЕЙСТВИЕ

100 МЛ

Интензивна маска за чувствителна кожа с успокояващо и противовъзпалително действие.Успокояващ растителен комплекс, съчетаващ алое вера, лайка и невен, с регенериращо, успокояващо и изглаждащо действие.

ДЕЙСТВИЕ ПРОТИВ ЗАМЪРСЯВАНЕ – биотехнологична активна съставка, Urban D-tox, предлага двойно действие върху ефектите от замърсяването върху кожата: съвместно отстраняване на замърсителите от частици и намаляване на оксидативния стрес, за който е известно, че ускорява стареенето на кожата.

СЪСТАВ
Алое вера, екстракт от Rhodosorus marinus, екстракт от цвят на шафран, Urban D-tox.

ПРИЛОЖЕНИЕ
Нанася се голям слой от продукта върху предварително почистена, суха кожа и се оставя да действа 10-15 минути. Остатъците се отстраняват с гъба или мокра кърпа. Два пъти седмично, сутрин и вечер. 

Арт. код:  T-DHIG0012

ХИДРАТИРАЩ И УСПОКОЯВАЩ КРЕМ ЗА КУПЕРОЗНА КОЖА

50 мл

Хидратиращ крем, който облекчава слабостта на капилярите и зачервяванията при чувствителна кожа, склонна към купероза. Укрепва капилярите и намалява интензивността на зачервяването и телеангиектазията.Против зачервяване на кожата,с овлажняващо и антиоксидантно действие.

СЪСТАВ
Ацетил тетрапептид, ацетил хептапептид, центела азиатика,есцин, сквалан, екстракт от боровинки, екстракт от пъпеш,екстракт от ruscus aculeatus, хесперидин, пантенол.

ПРИЛОЖЕНИЕ
Два пъти на ден, сутрин и вечер.
Нанася се след обичайния концентрат върху чиста, суха кожа и се масажира до пълното му абсорбиране.

Арт. код:  T-DSEN0002

ИНТЕНЗИВЕН УСПОКОЯВАЩ КОНЦЕНТРАТ

30 мл

Серум с успокояващ ефект. Облекчава кожните прояви, свързани с чувствителна и сенсибилизирана кожа, локално зачервяване, сърбеж и раздразнение. С антиоксидантни и ребалансиращи вещества, които насърчават балансирана микробиота и засилват естествената защитна система на кожата.

СЪСТАВ
Алое вера, екстракт от Rhodosorus marinus, екстракт от цвят на шафран, пантенол, екстракт от семена на tephrosia purpurea.

ПРИЛОЖЕНИЕ
Два пъти на ден, сутрин и вечер – ежедневно.
След почистване и подсушаване на кожата на лицето, се нанасят по 3-4 капки всеки ден преди обичайния третиращ крем, с нежен масаж до пълното му абсорбиране. Не се изплаква.

Арт. код:  T-DSEN0004

Регенериращ крем за чувствителна кожа

50 мл

Регенериращ крем за чувствителна кожа. Насърчава възстановяването на епидермиса и подсилва бариерната функция, възстановявайки комфорта, еластичността и мекотата.

 СЪСТАВ
Ацетил тетрапептид-2, ацетил хептапептид-4, хиалуронова киселина, алантоин, центела азиатска, сквалан, екстракт от сладник, пантенол, урея.

ПРИЛОЖЕНИЕ
Два пъти на ден, сутрин и вечер.
Нанася се след обичайния серум върху чиста, суха кожа като се масажира до пълното му абсорбиране.

Арт. код:  T-DSEN0003