MarvenaBeauty.com

oily acne-prone skins

специална линия създадена за мазна и склонна към акне кожа

Акнето е едно от най-честите кожни заболявания при юноши и възрастни жени. Отвъд естетическия компонент, той засяга самочувствието на страдащия.

Спусъкът обикновено е хормонален. Ето защо сме склонни да страдаме от него в определени жизненоважни етапи: пубертет и менструация. В допълнение, последните научни постижения са доказали значителното влияние на диетата и стреса върху развитието на акне. Следването на неадекватни козметични навици също може да увеличи появата на петна. Ето защо, прилагането на качествена козметика, подходяща за нуждите на всеки тип кожа, е от съществено значение, за да се избегне появата му.

Mesoestetic® представя ново поколение решения за лечение на видимата проява на мазна кожа от множество ъгли и освобождаването й от примеси и петна. Многоизмерен подход, който действа в основата на проблема за коригиране на дефекти и подобряване на качеството на кожата, намаляване на блясъка и рафиниране на текстурата на кожата.

Продукти

ежедневен крем за акнетична кожа

50 ml

Крем за ежедневна употреба, предназначен за оптимален контрол на типове кожа, склонни към акне и себорея. Уникалната комбинация от допълващи се и синергични съставки на m.acne complex™ едновременно стимулира ексфолирането на кожата, намалява производството на себум и контролира бактериалната пролиферация.

СЪСТАВ
Bexaretinyl complex, m.acne complex.

ПРИЛОЖЕНИЕ
Два пъти на ден, сутрин и вечер.
Нанася се веднъж или два пъти дневно тънък и равномерен слой върху чиста кожа, като се избягват околоочния контур и контакт с лигавиците.

Арт. код:  T-DACN0001

Blemiderm® локален контрол

10 мл

Крем за локално приложение, предназначен за специфична терапия на начални или упорити огнища на акне. Иновативните пигменти, включени във формулата му, осигуряват модулиран и прогресивен камуфлажен ефект, според вида на движението, използвано по време на нанасяне, което позволява адаптиране към различни тонове на кожата. Успоредно с това, допълващият се характер на активните съставки, съдържащи се в m.acne complex™, му позволява бързо и ефективно да обърне процеса на зачервяване и подуване на огнища на акне.

СЪСТАВ
Bexaretinyl complex, m.acne complex.

ПРИЛОЖЕНИЕ
Два или три пъти на ден, сутрин и вечер.
Нанася се малко количество за контрол на несъвършенствата локално върху чиста, суха кожа с нежни кръгови движения, които увеличават интензитета на цвета, докато засегнатата област се замаскира равномерно.

Арт. код:  T-DACN0004

почистваща и ексфолираща маска за лице

100 мл

ПРЕЧИСТВАЩА, РЕГУЛИРАЩА ОМАЗНЯВАНЕТО – бялата глина осигурява незабавно почистващо действие, като абсорбира излишната мазнина и отблясъците от повърхността на кожата.
КЕРАТОЛИТИЧНО ДЕЙСТВИЕ, ПРОТИВ ПЕТНА – синергизмът на салицилова киселина, бадемова киселина и натриев лепаргилат осигурява комедолитично, рафиниращо, антибактериално действие.
ФИЗИЧЕСКО ЕКСФОЛИРАНЕ, РАФИНИРАНЕ – с биоразградими целулозни частици, за модулно механично ексфолиращо действие, което помага за отпушване и стесняване на порите.
БИОБАЛАНСИРАНЕ – постбиотична активна съставка, Lactobacillus Ferment подобрява баланса на микробиотата, за да подсили и запази функцията на кожната бариера при оптимални условия.
ДЕЙСТВИЕ ПРОТИВ ЗАМЪРСЯВАНЕ – биотехнологична активна съставка, Urban D-tox, предлага двойно действие върху ефектите от замърсяването върху кожата, съвместно отстраняване на замърсителите от частици и намаляване на оксидативния стрес.

СЪСТАВ
Бадемова киселина, салицилова киселина, бяла глина, лактобацилусен фермент, Urban D-tox, натриев лепаргилат.

ПРИЛОЖЕНИЕ
Два пъти седмично, сутрин и вечер.
Нанася се голям слой от продукта върху предварително почистена кожа и се оставя да изсъхне за 10-15 мин. След като изсъхне се отстранява с вода, като се масажират ексфолиращите частици. Изплаква се обилно с вода.

Арт. код:  T-DHIG0013